Військово- професійна орієнтація молоді

Складовою частиною патріотичного виховання, а в часи воєнної загрози – пріоритетною, є військово-патріотичне виховання учнівської молоді зорієнтоване на формування у зростаючої особистості готовності до захисту Вітчизни, розвиток бажання здобувати військові професії, проходити службу у Збройних Силах України як особливому виді державної служби. Його зміст визначається національними інтересами України і покликаний забезпечити активну участь громадян у збереженні її безпеки від зовнішньої загрози.

На виконання розпоряджень голови Радехівської районної державної адміністрації Н.Є.Шостак «Про проведення військово-професійної орієнтації молоді і прийому до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів на 2016 рік»,а також «Про відбір громадян на військову службу за контрактом у Збройні Сили України в 2016 році» відділом освіти Радехівської РДА спільно із Радехівським військовим комісаріатом були проведені заходи щодо підготовки юнаків до вступу у вищі навчальні заклади Міністерства оборони України.

Зокрема 16 лютого у приміщенні актової зали Радехівської ЗОШ №1 відбулася зустріч працівників військового комісаріату з викладачами предмету «Захисту Вітчизни» загальноосвітніх навчальних закладів району.У виступах заступника військового комісара, начальника відділу комплектації Сирафима П.П., старшого офіцера відділу комплектації старшого лейтенанта Гашинського В.В., провідного спеціаліста відділу комплектації Папірник О.С. доступно та аргументовано були показані переваги при вступі юнаків у вищі навчальні заклади Міністерства оборони України.

Наступного дня до нас завітав викладач кафедри бронетанкової техніки Національної Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного підполковник Коломиєць М.І. Він детально розповів а також показав відеоролик про умови вступу та навчання в Академії. На зустрічі були присутні учні випускних класів радехівських шкіл. Викладач відповів на запитання випускників, роздав агітаційні матеріали.

/Files/images/2016/DSC_1353.jpg/Files/images/2016/DSC_1361.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 290

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.