Військова профорієнтація у школах Радехівщини

Ураховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російською агресією, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції.

Складовою системи національного виховання учнів є військово-патріотичне, що передбачає вироблення високого ідеалу служіння народові, готовності до трудового та героїчного подвигу в ім'я процвітання Української держави. Воно покликане формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов'язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчав ти бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил.

Саме з метою вступу у вищі навчальні заклади військового спрямування 22 лютого до учнів- випускників шкіл міста завітав старший викладач кафедри інженерних спеціальних дисциплін національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного підполковник Ліщинський Олександр Юрійович. Зустріч відбулася у актовій залі ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 м. Радехова. Сюди прибули учні випускних класів всіх трьох радехівських шкіл на чолі із викладачами предмету «Захисту Вітчизни» - Крикавським І.В., Клебаном Ю.І., Швецем М.С.

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного — вищий військовий навчальний заклад Міністерства оборони України, який здійснює підготовку військових фахівців і студентів з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційними рівнями, спеціальностями відповідно до ліцензії в межах ліцензованого обсягу: молодший спеціаліст, бакалавр та магістр командного, інженерного та гуманітарного фаху для механізованих, танкових, інженерних, ракетних військ і артилерії, артилерійської розвідки а також фахівців виховної роботи та музичного мистецтва. Олександр Юрійович показав учням відеоролик про навчання в академії, розповів про особливості вступу, та дав детальні відповіді на запитання старшокласників.

Зустріч була проведена на високому організаційному рівні завдяки директору ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м. Радехова Ференс М.В., заступнику Сайкевич – Калитовській Л.В., викладачу предмету ЗВ Крикавському І.В., інженеру Мандзі Х.М.

/Files/images/2017/berezen/ODev_2Z602s.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.