ШКОЛА МОЛОДОГО ВИХОВАТЕЛЯ В ДІЇ

30 жовтня 2013 року на базі дошкільного навчального закладу №2 м.Радехів відбулося засідання районної Школи молодого вихователя.

Керівник Школи молодого вихователя Коваль Наталія Володимирівна, вихователь вищої категорії дошкільного навчального закладу №2 м.Радехів, ознайомила присутніх з планом роботи Школи на навчальний рік та темою даного засідання: «Розвиток мовленнєвої компетентності дошкільників». Коваль Н.В. наголосила на важливості теми, адже головне завдання вихователя навчити дитину чітко, правильно говорити, висловлювати власну думку, вміти складати описові розповіді, вести монолог та діалог з іншими дітьми.

Методист методичного кабінету відділу освіти О.Є Яремчук акцентувала увагу молодих вихователів на актуальності цього питання, якщо дитина буде чітко, виразно і правильно розмовляти в дошкільному віці, то, надалі, вона буде в школі вміти спілкуватися, читати і писати .

Молоді педагоги дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів мали змогу переглянути показові заняття в молодшій групі «Ідемо до криниченьки» (вихователь Коваль Н.В.) та в середній групі - «Подорож до осіннього лісу» (молодий вихователь Смаль О.І.).

Під час показових заходів вихователі ДНЗ №2 використали сюрпризні моменти: прихід в гості до діток Водяника (заняття «Ідемо до криниченьки»), Осені – заняття «Подорож до осіннього лісу», різнопланового наочно-дидактичні матеріали, малі фольклорні форми, літературно-музичний матеріал, елементи пошуково-дослідницької діяльності, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу, розвитку активного мовлення дошкільників, збагаченню їх словника новими словами, креативному розвитку.

Вихователь-методист ДНЗ №2 Дрозд О.О. ознайомила молодих вихователів із творчими методичними доробками педагогічного колективу ДНЗ, надала консультацію щодо організації роботи з мовленнєвого розвитку дошкільнят а особливо – п’ятирічок.

Завідувач Ваксман Л.Л. звернула увагу молодих колег на нову регіональну програму розвитку дітей дошкільного віку «Українське дошкілля», її основні аспекти і планування навчально-виховної роботи з дітьми по даній програмі для виконання завдань Базового компоненту і підготовку дошкільників до навчання в школі.

Учасники методичного заходу активно обговорили питання мовленнєвого, креативного розвитку дошкільників в умовах дошкільних закладів та НВК, поділилися своїм досвідом роботи з даних питань.

Молоді педагоги почерпнули для себе дуже багато цікавого. А ще скільки необговорених питань попереду, адже зустрічі будуть продовжувати протягом всього навчального року в різних навчальних закладах.

/Files/images/керівник школи молодого вихователя Коваль Н.В..JPGкерівник школи молодого вихователя Коваль Н.В./Files/images/виступ керівника ДНЗ №2 Ваксман Л.М..JPGвиступ керівника ДНЗ Ваксман Л.М./Files/images/заняття з розвитку мовлення у ДНЗ №2.JPGзаняття з розвитку мовлення у ДНЗ №2

Кiлькiсть переглядiв: 491

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.