СЕМІНАР-ЕКСКУРСІЯ НА ДОБРОТВІРСЬКУ ТЕС

вчителі-фізики - учасники семінару

6 листопада 2013 року відбувся виїзний семінар вчителів фізики. На розгляд педагогів були винесені питання про виробництво електроенергії, процес її виготовлення від видобутку та збагачення вугілля до генерації електричного струму.

Застосування своїх теоретичних знань на практиці фізики змогли побачити, відвідавши Добротвірську ТЕС, яка входить до складу «ДТЕК Західенерго» - найбільш динамічної з росту доходів компанії Центральної та Східної Європи.

Приємно було чути розповідь фахівців про найбільшу приватну вертикально-інтегровану енергетичну компанію України. Особливо вразило те, що керівництво ДТЕК «Добротвірська ТЕС» дбає не тільки про виробництво електроенергії, а й постійно модернізує енергоблоки станції, а саме: реконструкція та технічне переоснащення турбінного відділення №8, встановлення електрофільтрів, установки по відбору сухої золи. Завдяки цьому збільшилася потужність енергоблоку, підвищилася його надійність на економічність.

Велике значення приділяється зниженню викидів шкідливих речовин в атмосферу та поліпшення екологічної ситуації. Для захисту земельних ресурсів передбачено розробку двох систем золовідведення: пневмозоловідведення і гідрозоловідведення. Впровадження цих проектів дозволить проводити відбір сухої золи, яка має попит на ринку будівельних матеріалів.

Вироблену електроенергію Добротвірська ТЕС відпускає в мережі України і Польську республіку. Саме повітряна лінія електропередач 220кВ до міста Замостя була першою експортною лінією до сусідньої Польщі.

На закінчення завідуюча районним методичним кабінетом Шліхта Ганна Романівна подякувала працівникам станції за змістовну та повчальну екскурсію та вчителю фізики Вузлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Білобран Надії Петрівні за організацію заходу, що має велике практичне спрямування для вивчення фізики у навчальних закладах.

Голова районного методичного об’єднання вчителів фізики

Сайкевич-Калитовська Лариса Володимирівна
Кiлькiсть переглядiв: 355

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.