Конкурс для Шкільних Європейських Клубів Радехівського району

З метою формування чіткої громадянської позиції, розвитку почуття патріотизму та відповідальності за імідж України як європейської держави, відділом освіти, молоді та спорту Радехівської райдержадміністрації 21 травня в Радехівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 було організовано інтелектуальний конкурс для лідерів Шкільних Європейських Клубів Радехівського району «Євросоюз та Україна».

У Конкурсі взяли участь 16 Євроклубів нашого району. Захід був присвячений святкуванню Дня Європи, який Україна відзначає на державному рівні. Питання конкурсу були про країни, які входять до складу ЄС, Україну, історію створення Європейського Союзу, адже метою шкільних Євроклубів є поширення інформації про Євросоюз та країни ЄС серед місцевої громади, дбаючи водночас і про збереження та розвиток нашої давньої культури.

У перерві між раундами гри учні Радехівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, під керівництвом опікуна шкільного Євроклубу Бойко Н.І., показували різноманітні художні номери. Особливо сподобалась присутнім пісня «Філіжанка кави із колежанкою у Львові», адже наш Львів у Європі називають другою австрійською столицею.

Переможцем Конкурсу став учень 11-Б класу Радехівської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 Гродський Павло. Друге місце вибороли Грушецький Андрій, учень Радехівської спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземної мови та Михайлишин Владислав, учень Радехівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Третє місце поділили учні Стоянівської школи І-ІІІ ст. Крищук Інна та Гаврилюк Павло.

Учасники Конкурсу показали добрі знання історії, літератури, культури та звичаїв народів Європи та України. Виховуючи інтелектуальну еліту держави, Євроклуби нашого району роблять свій невеличкий внесок в процес інтеграції України в Європейський Союз.

Кiлькiсть переглядiв: 242

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.