Героїв пам’ятатимуть віками, герої, ми Вам шану віддаєм!

Перегортаючи листки історії, мимовільно виринають у нашій пам’яті згадки про князів та гетьманів , про батьків та прадідів, про Січових Стрільців та Українську Повстанську Армію; про Героїв Небесної Сотні та захисників нашої держави у зоні АТО на Сході України. Це не лише наша історія, це - наша сутність як патріотів своєї держави, це - ми самі. Тому свято 14 жовтня – свято захисників Вітчизни, яке ми цього року відзначали вперше, повинно породжувати у наших серцях та душах наших дітей безмежну любов до своєї Батьківщини, почуття патріотизму та глибокої шани до тих, хто у різні часи нашої історії віддав найбільшу цінність - своє життя за незалежність своєї держави – України.

У Корчинській ЗОШ І-ІІ-ІІІ ст. відбулися різноманітні заходи та урочистості з нагоди цього свята. Так, з ініціативи керівника гуртка «Джура –Сокіл», який діє у школі вже другий рік поспіль, Пахолок Р.Р. та членів цього гуртка для учнів 7-9 класів були організовані «Ігри патріотів» на території школи. Змагання були дуже цікавими та захоплюючими. Розпочалися вони з підняття Державного прапора та виконання Гімну України. Учасники змагань представили назви роїв, свій девіз, пройшовши стройовим кроком перед дирекцією школи, - заступником директора з НВР Пахолок Р.Р. та заступником директора з ВР Сатур З.З.. Після чого брали участь у велоетапі, проходили смугу перешкод, показували свої знання з історії України у інтелектуальному конкурсі. Закінчилося дійство ватрою, піснями під гітару, хорошими враженнями та перемогою учнів 8 класу (ройовий : Слободюк А.).

Також хочеться відмітити , що нещодавно учні 5-8 класів з керівниками туристсько-краєзнавчого гуртка Приймак Л.В. , Сатур З.З. та своїми класними керівниками пройшли туристично – екскурсійним маршрутом «Стежками переможних битв Січових Стрільців», провели туристичні змагання, де перемогу вибороли учні 7-го класу. Їх радості не було меж!

Так , як 14 жовтня - є ще Днем утворення УПА, то з нагоди 73-ї річниці найбільш активні учасники гуртка «Джура-Сокіл» Рачун Н., Космина О., Гнатів В., Трач М., Пахолок Д., Тимчук Н., Приступа Ю., Сидоренко Ю., Лапан Н., Лапан В. разом із керівником гуртка Пахолок Р.Р. здійснили велопробіг по маршруту с. Корчин – с. Яструбичі до пам’ятника воїнам УПА, на місце криївки, де 15.01.1949 року героїчною смертю полягли члени підпільної організації УПА та Василь Баран ( псевдонім «Гефайст») – провідник організації членів УПА. Вони померли , як герої, а останніми їхніми словами були: «За тебе, свята Україно!» Скільки їх полягло ? Не злічити героїв, які віддали життя за незалежність своєї держави на різних етапах історії. У чому ж їх гріх? В тому , що вони любили українську землю, рідну мову, що співали українські пісні? Хіба це гріх?

Символічно, що дата 14 жовтня припадає на Покров Пресвятої Богородиці,
яка в усі часи була нашою покровителькою та заступницею. Тому традиційно разом із отцем М. Яремчуком та громадою села було відправлено панахиду за загиблими та Молебень за захисників України, у якому активну участь прийняли і учні нашої школи під керівництвом вчителя музики Шульган Г.Й.

Тож хай вічною буде слава полеглим героям, що склали своє життя на жертовнику нації.

Слава Україні!

Героям Слава!

/Files/images/jovten/DSC00483.JPG/Files/images/jovten/DSC00551.JPG/Files/images/jovten/DSC00574.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 219

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.